Güncel Haberler

MUSTAFA ABİNİN ARKASINDAN.

Uzun zamandır yazmak istemşştim. İnşaallah bu güne nasip olacak bir yazı.
Çobanlardan İlçemiz Hisar Mahallesinden İl genel meclisi üyesi Ali Diren’ in babası, Seydi Diren’in kardeşi Mehmet ve Mesut Diren’in abisi; İnşaat ustası Çobanoğlu Mustafa abinin vefatının 2. Seneyi devriyesi. Ruhu şad, mekanı cennet olsun.
İyi bir insandı. İyiliğine şahitlik ederim. İyi bir eş, iyi bir baba, iyi bir esnaf, iyi bir usta. Daha fazla sıralaya bilirim. Bir yıl bitip, yeni bir yıl başladığında EN … ler vardır ya. Aslında hak eden bir insandı.
Mütavazi geldiği dünyada, mütevazi yaşadı ve mütevazi göç etti. Toplum için örnek bir insandı. Sözüne güvenilir, verdiği sözü yerine getirirdi. Yaptığı yüzlerce inşaatta insanlar sorunsuz bir şekilde hayatlarını sürdürmektedir. Bilgiyi paylaşır, sorulan sorulara bildiği kadar net ve doğru cevaplar verirdi rahmetli Mustafa abim. Kendi ustalık döneminde en iyi merdiven yerleştiren ustaların başında gelmekteydi. Kumun çamursuzını kullanır. Aklına yatmayan işi yapmaz, doğru olan ve eksik olan bir durumda mutlaka çözmeye çalışır, elinden geldiğince inşaat sahibini ikna ederdi.
Bir anıyı paylaşarak yazıya son vermek istiyorum.; Seksenli yılların sonu, doksanlı yılların başı ilçemizden bir emekli memur ile inşaatın yapılması ile ilgili bir pazarlıkları olur, aylardan ekim veya kasım. İnşaat sahibi uygun bir fiyata ve peşin aralarında el sıkışarak sözleşme yaparlar. Yazılı bir metine dayanmayan insan sözünün senet olduğu yıllarda anlaşırlar. O yıllarda Mustafa abi bir inşaat sezonunda 12-13 inşaat alıyor ve hepsini inşaat sezonunda tamamlayıp teslim ediyor.
Rahmetli Mustafa abi inşaat sahibi emekli büyüğümüze diyor ki; Abi sen merak etme, gönlün rahat olsun, bana bir şey olsa dahi senin işin yarım kalmaz. Mutlaka biter abi diyor. Kendisi söz verdiği gibi inşaat sezonu içinde ne sözleştiler ise yapıp teslim ediyor.
Aslında yazılacak başka anılarda var, ancak kendisini vefaatının seneyi devriyesinde rahmetle yad ediyorum.
Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun. Amin.
Bu günlük bu kadar.
Hoşça kalın, Dostça kalın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Eylül 2024
P S Ç P C C P
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30