MHP Afyon Milletvekili Kemalettin Yılmaz, hafta sonunda ilçe faaliyetlerine devam etti. Bu hafta sonunu Şuhut ilçesinde geçiren Yılmaz, MHP Şuhut İlçe Teşkilatını ziyaret ettikten sonra MHP Şuhut İlçe Başkanı Hilmi Erbaş ve yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Şuhut Pazar Yeri, Pazar esnafı, ilçe esnafı ve vatandaşları ziyaret etti.
Milletvekili Kemalettin Yılmaz ve beraberindeki heyet Şuhut Pazar yerinde vatandaşların sıkıntılarını dinledi.
Milletvekili Yılmaz, “ İlçe, belde ve köylerimize ziyaretlerimize devam ediyoruz. Bu hafta da Şuhut ilçemizde ziyaretlerimize devam ettik. Şuhut’un her açıdan önemi büyük. Şehrimizin tarım ve hayvancılık alanında en önemli ilçelerinden siyasi olarak ise Orman ve su İşleri Bakanımız Sayın Veysel Eroğlu’nun memleketi. Ancak Şuhut ciddi sıkıntılarla yüz yüze. Bir kaç yıldır ilçenin en önemli geliri olan patates depolarda kalıyor. Alan, satan yok. Ürün depolarda çürüyor. Hayvancılık para etmiyor, yem pahalı besiciliği, sütçülüğü bırakmış Şuhutlular artık. İlimizde, ülkemizde olduğu gibi Şuhut ilçemizde de insanlarımız tefeci, banka, icra kıskacında can çekişiyor. Beraber Pazar yerinde gezdik sıkıntıları dinledik. Siftah yapamayan esnaf var. Temel ihtiyacını almakta zorlanıyor insanlar.” Dedi.
İlçe merkezindeki ziyaretten sonra Karadilli Kasabası, Karacaören Kasabası, Atlıhisar Kasabası, Efe Kasabasına ziyaretler gerçekleştirdi. Kasabalarda vatandaşlarla bir araya gelen Yılmaz ve MHP Şuhut İlçe yöneticileri halkın dertlerini ve sıkıntıları dinledi.
Milletvekili Yılmaz: “Şuhut’ta ilçe merkezinden sonra beldelerimizde ziyaretlerimizi sürdürdük. Şuhut’ta ziyaretlerimize belediye statüsünde kalan tek belediye Karadilli Kasabasında başladık. Kapanan belediyelerden olan Karacaören, Atlıhisar ve Efe Kasabalarını ziyaret ettik. Kahvehaneler dolu. Kahveciler bile sıkıntı içinde çay parası dahi alamadıklarını söylüyorlar. Patates üreticileri birinci sınıf patatesin 20 kuruştan fazla etmediğini maliyetini bile karşılamadığını, bununda yanında alanın olmadığını, alanların 5-6 ay vade ile aldıklarını söylüyor. Besiye çektikleri hayvana 1 liraya saman alıyoruz yemin çuvalı 50 liraya dayandı. Yüksek fiyattan bağladığımız besileri 13-14 liraya kestiremiyoruz. 15 kilo süt veren ineklerimizi kestirdik yemine takat gelmiyor diyorlar. Kasabalarda icra dosyası olmayan insan sayısı yok denecek kadar az. Hatta tefeciye düşmüş insanlar var. Birde hemşerileri Orman ve Su Bakanının çıkarttığı sulama kuyularına su sayacı takılması zorunluluğuna isyan ediyor.” Dedi.
Gece geç saatlere kadar devam eden ziyaretler tekrar görüşmek üzere ilçeden ayrıldı.