Güncel Haberler

DÜNYA TARİHİNE IŞIK TUTACAK…

KAYIP ŞEHİR PURUŞHANDA BOLVADİN’de ARANIYOR

Vali Yardımcısı Ali Uysal, Kaymakam Ali Arıkan ve Başkan Derviş Aynacı Üçhöyük Kazı Alanında İncelemelerde Bulundu

Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Ali Uysal, Bolvadin Kaymakamı Ali Arıkan ve Bolvadin Belediye Başkanı Derviş Aynacı, Bolvadin ilçesi Üçhöyük bölgesinde gerçekleştirilen kazı çalışmalarını yerinde inceledi. Cumhurbaşkanlığı kararıyla bu yıl normal kazı statüsüne alınan alanda, Türk ve Japon bilim insanlarıyla birlikte yürütülen kazılar hakkında Prof. Dr. Özdemir Koçak’tan bilgi aldılar.

Kazı alanında açıklama yapan Prof. Dr. Özdemir Koçak, Üçhöyük bölgesinin bilim dünyasında “Puruşhanda” olarak bilinen eski bir kent olduğuna dair güçlü ipuçları taşıdığını belirtti. Koçak, “Son yıllarda bilim dünyasında Puruşhanda adlı bir kentin varlığından bahsediliyor. Biz de bu kentin burada olabileceğini tahmin ediyoruz ve çalışmalarımızı bu yönde sürdürüyoruz. Hititlerden yaklaşık 200-300 yıl öncesine işaret eden buluntular, bu bölgede ‘Luviler’ olarak bilinen bir halkın yaşadığına dair kanıtlar sunuyor. Üçhöyük, Afyonkarahisar ve çevresinin en büyük yerleşim alanı olarak biliniyor ve burada kadim bir beylik olduğuna dair güçlü izler var.” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Eylül 2024
P S Ç P C C P
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30